Over Visser aan Zee


Visser aan Zee is opgericht door mij: Josine Visser-de Groot.

Ik woon op Scheveningen (vandaar de Visser aan Zee) met mijn man en 2 dochters. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief en/of in de natuur bezig. Ik speel improvisatietoneel (theatersport, zoals op  televisie bij de Lama’s en De vloer op).

Hoewel ik er geen bewuste herinnering van heb, ben ik als baby gemasseerd door mijn moeder. Nog steeds vind ik het heerlijk om gemasseerd te worden.

Toen ik zelf eenmaal moeder ben geworden, heb ik een cursus babymassage gedaan. Allebei mijn dochters (geboren in 2010 en 2012) hebben daarvan kunnen genieten en vinden het nog steeds heerlijk om gemasseerd te worden. Zelf ga ik maandelijks naar een massagetherapeut om gemasseerd te worden.

Na mijn afstuderen in 2006 vond ik het lastig om een passende baan te vinden. Uiteindelijk kwam ik na wat omwegen in 2008 bij de Raad voor de Kinderbescherming terecht. Daar heb ik een kleine 10 jaar gewerkt, waarbij de laatste jaren de focus lag op onderzoek in gezinnen met (v)echtscheidingsproblematiek. Na een burn out had ik tijdens mijn re-integratie een fantastische coach die me adviseerde om weg te gaan bij de Raad en mijn kennis en kunde meer positief en preventief in te zetten. In 2017 startte ik met Visser aan Zee. Net als bij de start van mijn werkzame leven, kostte het mij enige moeite om te vinden in welke vorm ik het positieve en preventieve werk wilde gieten. Ik volgde diverse cursussen, trainingen en opleidingen. Ik startte als Kindbehartiger en ouderbegeleider om gezinnen in een situatie van (een voorgenomen) scheiding te steunen, maar ontdekte dat dat toch niet positief en preventief genoeg was. Uiteindelijk was de cursus tot docent babymassage de sleutel tot het huidige Visser aan Zee.

Wil je (nog) meer weten over mijn opleidingen en werkervaring? Klik hier.